Close

GM Consulting

GM Consulting er rådgivning om socialøkonomi

Rådgivning om socialøkonomi

Vi fungerer som konsulenter for andre der skal i gang med socialøkonomi, og der er heldigvis mange ting i gang i hele landet. Vi hjælper bl.a. boligforeninger og kommuner med at komme i gang – eller videre med socialøkonomi.

 • I kan købe inspiration hos os
 • I kan få professionel feed-back på forretningsplan eller ide
 • Vi kan rådgive og kvalificere indsatsen, så I undgår de største faldgruber
 • Vi holder foredrag, kurser mm.

Skriv til Grennessminde Consulting, hvis I vil købe vores inspiration og rådgivning:
consulting@gminde.dk

Socialøkonomi på Grennessminde
Grennesmindes Casa Rosso er en socialøkonomisk virksomhed, der samler alle vores egne erhvervsaktiviteter. Casa Rosso rummer en række virksomheder og projekter, som du kan læse mere om her på siden, bl.a.:

 • Det Økologiske Gartneri
 • Det Nye Køkken
 • Caféer og butik
 • Det Økologiske Bageri
 • By:Øko

Det Økologiske Gartneri
Vores Økologiske gartneri producerer planter og grønt til vores mange kunder, både engros og i vores butik. Gartneriet leverer også planter til Det Økologiske Inspirationshus, Botanisk Have og en række urban farming projekter i København.
Gartneriets nyeste kunde er restauranten Noma, som har sit eget bed hos os hvor vi producerer spiselige blomster til dem. De mange spiselige blomster kalder vi Fantasilater. Vi sælger også Fantasilaterne som planter og spiselige økologiske blomsterbuketter i butikken.
Læs mere:
Fantasilater
Det Økologiske Gartneri

Mad til Alle
Det Nye Køkken er et kapitel for sig selv. Vi har det økologiske guld spisemærke og producerer hver dag økologisk frokost til en række virksomheder bla DTU Business og til Fondenes Hus. Vi leverer også mad til events og er f.eks. med på Christiansborg, når Ø-mærket har fødselsdag.
Læs mere:
Det Nye Køkken

Butik, caféer og kantine
Vi driver butik, caféer og kantine. Hos os selv på Snubbekorsvej, på biblioteket i Taastrup og i Café Albertine i Sundhedshuset i Albertslund. Mange unge med særlige behov får jobs i serviceindustrien. Der samtales over disken og kunde og personale bliver del af en fælles historie.
Læs mere:
Café Albertine

Bageriet – 100% økologisk
Vi er også meget stolte af vores bageri som bage det dejligste brød og de lækreste kager. Her skaber håndmalet mel, selvdyrket korn og dygtige bagermestre sammen med de unge fra Grennessminde endnu en erhvervssucces. En succes som mange får del i – vores brød leveres hver dag til en række virksomheder som har frokostordning hos os og kan købes i vores cafe og butik i Gartneriet samt i Café Albertine i Albertslund.
Læs mere:
Bageriet

Rekreativ park
Vi er også i gang med at skabe en park. Et rekreativt område for alle på Vestegnen, men også for dem på Østerbro og på Amager. Her kan man klappe et får, kysse en gris – af gammel dansk landrace selvfølgelig, plukke vilde blomster og høre nattergalen synge. Vi har skoletjeneste og besøg fra boligforeninger og plejehjem.

Tillid, stolthed og fællesskab
I vores øjne er institutionstænkning lig med samfundstænkning. Det er altså samfundet, vi arbejder med. Et arbejde skal foregå på så almindelige vilkår som muligt. Arbejdsidentitet er med til at skabe selvværd og tro på egne ressourcer. Det er godt at have familie, det er godt at have venner og omgangskreds, men det er mindst lige så vigtigt at have kolleger.

Når vi arbejder sammen om at nå et mål, knytter vi os til hinanden – nogen gange uden at sige ret meget. Og når vi trives i et arbejde vækkes følelser som tillid, stolthed og fællesskab – følelser der får os alle til at vokse. I det danske samfund definerer vi os ofte ud fra vores arbejde. Derfor har kolleger en helt særlig rolle i forhold til inklusion. Arbejdet er for de unge en vej til få et liv som alle andres. Det gælder i øvrigt også for de fleste, og ikke kun for unge med særlige behov.

Vores 3 største fejl inden for socialt entreprenørskab:

 1. Der er indtil flere gange vi har tænkt for småt. Når det pludselig kører og efterspørgslen er til stede, er vores bygninger for små osv. osv.
 2. Vi har været for længe om at udvide organisationen – det havde været billigere at ansætte for tidligt. Evt. som tidsbestemte ansættelser.
 3. Vi har kastet os ud i erhvervseventyr, som vi ikke havde specielle kompetencer inden for. Socialt entreprenørskab giver ikke fordele i sig selv. Du skal være dygtigere end dine konkurrenter for at lykkes.
Kontakt Grennessminde - 43990470 - info@gminde.dk